16:30

Lohärads IF

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Lohärads IF

Samtidigt som det börjar skymma i Stockholm klev Grabbarna in på planen för den andra gruppspelsmatchen i Pokalcupen mot IF Brommapojkarna 8.

Vi inleder försiktigt och det tar ca 4 minuter innan vi tar tag i matchen och börjar sakta och säkert ta över kontrollen i de enskilda situationerna på planen. I den 8:e minuten erövrar Anton bollen och slår en riktigt läcker genomskärare till Andreas som rullar in till 0-1. Vi fortsätter sedan med bollvinster på mittfältet och krymper ytorna för motståndaren. Efter ca 15 minuter ökar Brommapojkarna pressen på våra bollhållare och börjar vinna närkamperna allt oftare men de får ingen utdelning och första halvlek slutar 0-1.

Även andra halvlek inleder vi försiktigt och Brommapojkarna reducerar till 1-1 i 24:e matchminuten. Men det vart väckarklockan som fick laget att tända till, de närmaste 10 minuterna äger vi bollen och gör två mål, Victor gör först 1-2 (ren vilja) på en hörna i 25:e minuten, och Zacke 1-3 i 30:e minuten efter en fin insats då han driver bollen från kant utefter straffområdeslinjen och snyggt avslutar i avigt hörn för målvakten. I 35:e minuten får Brommapojkarna straff som de reducerar till 2-3 på. Därefter vart det en aningen nervöst på läktaren och vi hörde också att bänken manade fram killarna att ge järnet de sista fem minuterna. Men det blev aldrig riktigt farligt utan vi hade den klaraste målchansen under matchens sista minuter.

Bra spel och bra coachat från bänken, ledde till vår andra seger.